(Land)meetkundige opdrachten voor ARTIS

Meetwerkzaamheden Artis - Ingenieursbureau Passe-Partout - maatvoering
Meetwerkzaamheden Artis - Ingenieursbureau Passe-Partout - maatvoering
Meetwerkzaamheden Artis - Ingenieursbureau Passe-Partout - maatvoering
Meetwerkzaamheden Artis - Ingenieursbureau Passe-Partout - maatvoering

Ingenieursbureau Passe-Partout heeft in de afgelopen jaren al meerdere (land)meetkundige opdrachten voor ARTIS uitgevoerd.

Op dit moment zijn onze landmeters in ARTIS bezig om het gehele park in kaart te brengen.
Onderdelen zoals bestrating, hekwerken, bebouwingen, putten en kolken worden ingemeten en daardoor straks in het landelijk coördinatenstelsel (RD, RijksDriehoeksstelsel en N.A.P., Normaal Amsterdams Peil) bekend.
Bij deze metingen maken we gebruik van GPS apparatuur, totalstation en waterpasapparatuur.

Op basis van de metingen worden voor ARTIS tekeningen gemaakt die als ondergrond en beheertekening kunnen worden gebruikt.
Het parkbeheer, toekomstige aanpassingen en de vastlegging van ondergrondse kabels en leidingen kan in de toekomst op basis van geometrisch juiste ondergronden worden uitgevoerd.

Ook bij eerdere projecten hebben wij als Passe-Partout, op het gebied van een juiste meetkundige vastlegging, Natura Artis Magistra kunnen ondersteunen.

Projecten die succesvol zijn afgerond zijn:

  • Inmeten van de bestaande bestrating bij de Doklaan en Entrepotdokkade voor renovatie bestrating;
  • Landmeetkundige ondersteuning bij de verbouwing en nieuwbouw van de verblijven van de Bennett wallaby’s, de zwartstaartprairiehonden en de Aziatische olifanten;
  • Ter voorbereiding van de te vernieuwen buitenverblijven van de chimpansees, de bestaande staalconstructie ingemeten.

Verslag stageperiode Gertjan

Voor mijn opleiding Middenkaderfunctionaris Infra heb ik 10 weken stage gelopen bij Passe-Partout. Tijdens mijn stageperiode heb ik heel veel geleerd over maatvoering.
Start van het project - meetwerkzaamheden

Vervolg meetwerkzaamheden spoorlijn tussen Zwolle en Kampen

De afgelopen periode is de spoorlijn tussen Zwolle en Kampen compleet vernieuwd en voorzien van bovenleiding. Ingenieursbureau Passe-Partout is vanaf de start van het project betrokken bij het monitoren en maatvoering.

Werkzaamheden tijdens de storm op 13 september 2017

Onder alle omstandigheden gaat het werk door, en dat levert naast goed werk ook mooie plaatjes op! Werkzaamheden tijdens de storm op 13 september 2017.