(Land)meetkundige opdrachten voor ARTIS

Meetwerkzaamheden Artis - Ingenieursbureau Passe-Partout - maatvoering
Meetwerkzaamheden Artis - Ingenieursbureau Passe-Partout - maatvoering
Meetwerkzaamheden Artis - Ingenieursbureau Passe-Partout - maatvoering
Meetwerkzaamheden Artis - Ingenieursbureau Passe-Partout - maatvoering

Ingenieursbureau Passe-Partout heeft in de afgelopen jaren al meerdere (land)meetkundige opdrachten voor ARTIS uitgevoerd.

Op dit moment zijn onze landmeters in ARTIS bezig om het gehele park in kaart te brengen.
Onderdelen zoals bestrating, hekwerken, bebouwingen, putten en kolken worden ingemeten en daardoor straks in het landelijk coördinatenstelsel (RD, RijksDriehoeksstelsel en N.A.P., Normaal Amsterdams Peil) bekend.
Bij deze metingen maken we gebruik van GPS apparatuur, totalstation en waterpasapparatuur.

Op basis van de metingen worden voor ARTIS tekeningen gemaakt die als ondergrond en beheertekening kunnen worden gebruikt.
Het parkbeheer, toekomstige aanpassingen en de vastlegging van ondergrondse kabels en leidingen kan in de toekomst op basis van geometrisch juiste ondergronden worden uitgevoerd.

Ook bij eerdere projecten hebben wij als Passe-Partout, op het gebied van een juiste meetkundige vastlegging, Natura Artis Magistra kunnen ondersteunen.

Projecten die succesvol zijn afgerond zijn:

  • Inmeten van de bestaande bestrating bij de Doklaan en Entrepotdokkade voor renovatie bestrating;
  • Landmeetkundige ondersteuning bij de verbouwing en nieuwbouw van de verblijven van de Bennett wallaby’s, de zwartstaartprairiehonden en de Aziatische olifanten;
  • Ter voorbereiding van de te vernieuwen buitenverblijven van de chimpansees, de bestaande staalconstructie ingemeten.

Inclinometer cursus Bosnië Herzegovina

Inclinometer cursus Bosnië Herzegovina. Passe-Partout heeft uitgelegd wat er komt kijken bij het uitvoeren van hellingmetingen en hoe de hellingmetingen verwerkt kunnen worden tot informatie die opgenomen kan worden in rapporten.

Online bouwmonitoring: één systeem voor de opslag en presentatie van meetgegevens

Bouwprojecten ondervinden steeds vaker invloeden van hun omgeving en vice versa. Gevolg hiervan is een toenemende behoefte aan effectieve monitoring. Passe-Partout en Alcedo sloegen de handen ineen en kwamen met het antwoord: de online tool 'Bouwmonitoring'.

Heerlijke taart ontvangen van Leica vanwege nieuwe meetinstrumenten

Onlangs heeft Hans Liebrand van Leica 3 nieuwe tachymeters aan Ingenieursbureau Passe-Partout geleverd. Om dit te vieren heeft Leica vandaag bij ons een mooie taart gebracht, welke gemaakt is door Kampioensbakker Paul Berntsen b.v.