Windmolenschip in Rotterdam

Maatvoeren, maatvoering, offshore, Passe-Partout, Rotterdam
Maatvoeren, maatvoering, offshore, Passe-Partout, Rotterdam
Maatvoeren, maatvoering, offshore, Passe-Partout, Rotterdam
Maatvoeren, maatvoering, offshore, Passe-Partout, Rotterdam

De Brave Tern, een schip (132 meter) voor het installeren van windmolens op zee, is vandaag als test tot 70 meter hoog in de Heysehaven in Rotterdam gehesen.

De Brave Tern is eigendom van de Noorse rederij Fred. Olsen Windcarrier. Het schip heeft vier uitschuifbare poten van 92 meter, waarmee het stevig op de zeebodem kan staan. Een verlenging van 14 meter is uitgevoerd door Franklin Offshore Europe op het RDM‐terrein.

De kraan kan nu tot 120 meter boven het scheepsdek tillen. De aanpassingen zijn nodig, omdat turbines van windmolens steeds zwaarder worden en de wieken van de windmolens langer zijn. Ook worden offshore windmolenparken vaker gebouwd in diep water.

De Brave Tern is nu in staat om vier complete windmolens te vervoeren en te installeren in waterdieptes tot zestig meter.
Na een opdracht op de Noordzee wordt het schip dit voorjaar ingezet bij de bouw van een Amerikaans offshore windmolenpark bij Rhode Island.


Bron: Telegraaf

Werkzaamheden maatvoering door Passe-Partout

De werkzaamheden van Passe-Partout aan de Brave Tern in Rotterdam betrof:

  • Dimensional control van de verlenging van de kraan en A-frame
  • Het uitlijnen van de gaten in de verlengingen van de poten
  • Het 24/7 van de operatie plus het oplijnen van de gaten in de verlengingen waarbij de poten in gebruik waren en dus bewogen waren leuke uitdagingen waar een goede oplossing voor gevonden is.

Verslag stageperiode Gertjan

Voor mijn opleiding Middenkaderfunctionaris Infra heb ik 10 weken stage gelopen bij Passe-Partout. Tijdens mijn stageperiode heb ik heel veel geleerd over maatvoering.
Start van het project - meetwerkzaamheden

Vervolg meetwerkzaamheden spoorlijn tussen Zwolle en Kampen

De afgelopen periode is de spoorlijn tussen Zwolle en Kampen compleet vernieuwd en voorzien van bovenleiding. Ingenieursbureau Passe-Partout is vanaf de start van het project betrokken bij het monitoren en maatvoering.

Werkzaamheden tijdens de storm op 13 september 2017

Onder alle omstandigheden gaat het werk door, en dat levert naast goed werk ook mooie plaatjes op! Werkzaamheden tijdens de storm op 13 september 2017.