Pioneering Spirit is vertrokken op zijn eerste missie

Het is zover!

Het pronkstuk van Allseas, de Pioneering Spirit, is vertrokken op zijn eerste missie. Een eerste missie waaraan Passe-Partout een grote bijdrage heeft geleverd de afgelopen jaren. Op bijgaande foto is dat aardig samengevat.

1 is de test structure die gebouwd is in Vlissingen en waarvan de maatvoering verzorgd is door Passe-Partout. Het “ding” zit vol sensoren en koppelingen die nauwkeurig geplaatst en ingemeten zijn.  De test structure is gebruikt om aan te tonen dat de pioneering spirit nauwkeurig zijn lasten kan oppakken en ook weer terugplaatsen.  Elders op deze website ziet u medewerkers van Passe-Partout op hoogte aan het werk, dat is bovenop deze test structure. In vergelijking met het enorme schip valt de structure een beetje in het niet.

2 zijn de zogenoemde “Yokes”, hulpstukken die speciaal gemaakt zijn voor de eerste opdracht tot het verwijderen van het YME platform. Sommige onderdelen dienden zeer nauwkeurig gemaatvoerd te worden tot beter dan 1/10 mm. Dit in verband met de enorme krachten die uitgeoefend worden op enkele draaiende onderdelen van de yokes. De yokes zijn gebouwd op verschillende plekken in Nederland.

3 zijn de “beams” de armen die onder de platforms schuiven en voorzien zijn van een hevel (de rode stukken) die een verticale beweging mogelijk maken. De beams zijn door ons gemaatvoerd in Rotterdam en uiteindelijk aan boord van de Pioneering Spirit zelf.

Als klap op de vuurpijl, vandaag binnen gekomen, een foto van het heffen van het YME platform, conform de planning uitgevoerd. Wij zijn apentrots op onze betrokkenheid bij dit project, na jaren noeste arbeid passen alle stukjes in elkaar en is alles operationeel.

Verslag stageperiode Gertjan

Voor mijn opleiding Middenkaderfunctionaris Infra heb ik 10 weken stage gelopen bij Passe-Partout. Tijdens mijn stageperiode heb ik heel veel geleerd over maatvoering.
Start van het project - meetwerkzaamheden

Vervolg meetwerkzaamheden spoorlijn tussen Zwolle en Kampen

De afgelopen periode is de spoorlijn tussen Zwolle en Kampen compleet vernieuwd en voorzien van bovenleiding. Ingenieursbureau Passe-Partout is vanaf de start van het project betrokken bij het monitoren en maatvoering.

Werkzaamheden tijdens de storm op 13 september 2017

Onder alle omstandigheden gaat het werk door, en dat levert naast goed werk ook mooie plaatjes op! Werkzaamheden tijdens de storm op 13 september 2017.