WK 2016 roeibaan gemeten door Passe-Partout

WK 2016 Roeibaan - Ingenieursbureau Passe-Partout
WK 2016 Roeibaan - Ingenieursbureau Passe-Partout

De Koninklijke Nederlandse Roeibond heeft Passe-Partout gevraagd om de Willem Alexander roeibaan in Zevenhuizen, Rotterdam in te meten.

Op 21 tot 28 augustus 2016 worden hier de wereldkampioenschappen roeien gehouden. Roeiwedstrijden worden altijd gehouden over een afstand van 2000 meter. De Willem Alexander roeibaan is enkele jaren gelden over deze afstand aangelegd, maar voor deze belangrijke gelegenheid wordt dat van te voren nogmaals nagemeten zodat de klassementstijden van de verschillende kampioenschappen met elkaar te vergelijken zijn.

Met behulp van de nauwkeurige meetapparatuur van Passe-Partout zijn deze afstand, de haaksheid van de startlijn ten opzichte van de as van de baan en enkele andere maten gecontroleerd zodat alle deelnemers met gelijke kansen aan de start kunnen verschijnen.

Voor onze landmeter Rob Duvekot was het niet de eerste keer dat hij een roeibaan ingemeten had. Ook de Bosbaan heeft hij al eerder in zijn loopbaan opgemeten.

Verslag stageperiode Gertjan

Voor mijn opleiding Middenkaderfunctionaris Infra heb ik 10 weken stage gelopen bij Passe-Partout. Tijdens mijn stageperiode heb ik heel veel geleerd over maatvoering.
Start van het project - meetwerkzaamheden

Vervolg meetwerkzaamheden spoorlijn tussen Zwolle en Kampen

De afgelopen periode is de spoorlijn tussen Zwolle en Kampen compleet vernieuwd en voorzien van bovenleiding. Ingenieursbureau Passe-Partout is vanaf de start van het project betrokken bij het monitoren en maatvoering.

Werkzaamheden tijdens de storm op 13 september 2017

Onder alle omstandigheden gaat het werk door, en dat levert naast goed werk ook mooie plaatjes op! Werkzaamheden tijdens de storm op 13 september 2017.